Sagedastele küsimustele vastati
Korduma kippuvad küsimused
Kui soovite valida endale sobivat vahuveini, võite kaaluda järgmisi tegureid: tüüp (nagu šampanja, prosecco, cava jne), maitse eelistused (kuiv, poolkuiv või magus), toiduga sobitumine ja eelarve.
See sõltub maitse-eelistustest. Cava on Hispaania päritolu vahuvein, samas kui Prosecco on Itaalia päritolu vahuvein. Mõlemad on populaarsed valikud, kuid neil on erinevad maitseomadused. Cavat toodetakse šampanja meetodi järgi. Prosecco on aga lihtsam. Proseccot valmistatakse suletud mahutites, mitte pudelites. Kui soovite elamust valige Cava.
Cava vahuveini valmistamiseks kasutatakse traditsioonilist meetodit, mida nimetatakse “Champagne meetodiks”. See protsess hõlmab järgmisi samme:
1. Kogutakse küpseid viinamarju, tavaliselt Macabeo, Parellada ja Xarel-lo sordid, mis on traditsioonilised Cava valmistamiseks kasutatavad viinamarjad.
2. Viinamarjad koristatakse ja pressitakse õrnalt, et eraldada mahl. Esmalt valmistatakse “põhinektar”, mis on segu erinevatest viinamarjasortidest.
3. Põhinektar segatakse suhkruga ja lisatakse pärmi, et käivitada käärimisprotsess. See toimub temperatuuril umbes 15-17 kraadi Celsiuse järgi.
4. Käärimine toimub suletud mahutites, kus pärmi toimel muunduvad suhkrud alkoholiks ja süsihappegaasiks. See protsess võib võtta mitu nädalat.
5. Pärast esmast käärimist valatakse vein pudelitesse ja lisatakse korgid, mis on eelnevalt läbinud teisese käärimise ja küpsemise.
6. Teisene käärimine toimub pudelites, mida nimetatakse “pudelikääritamiseks”. Pudelid hoitakse horisontaalasendis ja lastakse küpseda vähemalt 9 kuud. Mõned kõrgema kvaliteediga Cava’d võivad küpseda ka mitu aastat.
7. Pärast küpsemist eemaldatakse korgid, mis on hoidnud süsihappegaasi veinis. Pudelikaela järgi valatakse veini välja, et eemaldada setteid ja saada selge vein.
8. Lõplikus etapis lisatakse suhkrulahust, mida nimetatakse “dosaažiks”, et määrata veini magususaste. Seejärel suletakse pudelid lõplikult korkidega.
Nii valmibki Cava vahuvein, mis on sarnane Champagne’ile, kuid valmistatud Kataloonias, Hispaanias.
Saate ise järgi tulla, aga palun eelnevalt aeg kokku leppida. Mullivabrik OÜ asub Peetri Minilaos, Tallinnast mõne km kaugusel.
Soovituslik temperatuur on 6-8 ºC. Kui soovite samal päeval Cavat juua siis võiksite teha pudelile jäävanni. Külmkapis läheb Cava õigele temperatuurile umbes 18h jooksul. Jäävanni tehes saate nautida Cavat juba 2-3 tunni pärast.
Peamiselt on meie transport 2-3 tööpäeva. Teeme selleks kõik, et inimesed saaksid tellimuse kätte juba järgmisel päeval.
Eelistame saata enda tooteid kulleritega. Lisaks on võimalik toodetele ise järgi tulla, aga aeg eelnevalt kokku leppida.