CAVA
Cava ehk Hispaania mull
Cava on traditsioonilisel meetodil (el método tradicional) valmistatud vahuvein, mida võib toota vaid Hispaania kindlates piirkondades. Suurem osa cavast valmistatakse Kataloonias, kasutades selleks kindlat valmistamisviisi ja viinamarjasorte.
Kuni 1970. aastani kutsuti cavat “Hispaania šampanjaks”. Pärast seda kui prantslased piirasid oma kuulsaima vahuveini, šampanja, nime kasutamist, pidid hispaanalsed andma enda joogile uue nime.
CAVA
Valmistamise meetod sarnaneb šampanjale
Cavat valmistatakse traditsioonilisel vahuveini meetodil. See tähendab, et teine kääritamine ehk protsess, mis toodab mulle, toimub pudelis. Sama meetodit kasutatakse ka šampanja tootmisel. Cava ja šampanja valmistamine erineb näiteks prosecco valmistamisest, kus teine kääritamine toimub roostevabas vaadis.
CAVA
Cava peegeldab nimes tema juuri
Nimi “cava” pärineb katalaani keelest, tähistades otsetõlkes koobast või keldrit. Just nendes jahedates maa-alustes keldrites laagerdumisel saabki cava oma viimase lihvi. Süsihappegaas tekib pudelisse suhkru ja pärmi käärimise tulemusena. See on protsessi üks kõige olulisemaid osasid.
CAVA
Viinamarjade kuldne kolmik
Cava on värske ja puuviljase iseloomuga. Peamiselt kasutatakse cava valmistamiseks kolme heleda viinamarjasordi kombinatsiooni: Macabeo, Xarel-lo ja Parellada. Igal marjal on oma karakter, mille omavaheline kooslus sobib ideaalselt. Lisaks valmistatakse ka Chardonnay ja Pinot Noiriga.
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.