Blanc de noirs on veinitüüp, mis on valmistatud punaste viinamarjade pressimisel nii, et viinamarjade mahla ei lasta kokku puutuda viinamarjade kestadega. Selle tulemusena saadakse valge või helekollane vein, kuigi kasutatud viinamarjad on punased (noirs tähendab prantsuse keeles “must”). See erineb tavalisest valgest veinist, mis on valmistatud valgetest viinamarjadest või punasest veinist, mis on valmistatud punastest viinamarjadest koos kestadega.
Blanc de noirs’i valmistamisel eemaldatakse kiiresti viinamarjade kestad mahlapressi abil, mis tähendab, et veinis ei tule kokku puutuda punase viinamarja kestadega, mis annavad punastele veinidele tavaliselt nende värvuse ja maitse. See võimaldab valmistada valgeid veine, mis võivad säilitada mõned punaveinide omadused, näiteks puuviljasuse ja struktuuri, kuid neil puudub punase veini tüüpiline värv ja tanniin.
Blanc de noirs veine valmistatakse sageli Pinot Noir või Pinot Meunier viinamarjadest ja neid leidub peamiselt šampanjades, kuigi neid võib leida ka teistes piirkondades. Need veinid võivad olla elegantse ja keeruka maitsega, millel on marjased, õunased või lillelised noodid, sõltuvalt kasutatud viinamarjadest ja valmistamismeetodist.