Claror Partage Qualificat Can Prats Vintage: 2015

44.80 

Maitseomadused:

Maailma esimene biodünaamiline cava, millel on unikaalne iseloom. Peened ja püsivad mullid. Puhas ja värske, Claror näitab suurt aromaatset komplekssust õuna, röstitud mandli ja peene mineraalsete nootidega. Väga elegantne, kus mineraalsetel nootidel on hea tasakaal värske maitsega. Maitsemeeltele avaldab see hea hapnikusisaldusega ning täidlase kehaga, püsiva järelmaitsega.

Piirkond: Penedès, Costers de l’anoia
Viinamarjasort: Xarel·lo, Macabeu, Parellada

Aastakäik: 2015

Pärmisettel: vähemalt 90 kuud 
Maitse: Brut Nature

Alkoholisisaldus: 12%
Serveerimine: 6-7°C
Pudeli maht: 75cl

Laos

Alla 4 toote veel saadaval!

Tasuta transport alates 75€

  • Sommeljee valitud
  • Kvaliteetsed tootjad
Turvaline ostukeskkond

CAVA

Cava ehk Hispaania mull

Cava on traditsioonilisel meetodil (el método tradicional) valmistatud vahuvein, mida võib toota vaid Hispaania kindlates piirkondades. Suurem osa cavast valmistatakse Kataloonias, kasutades selleks kindlat valmistamisviisi ja viinamarjasorte.

Kuni 1970. aastani kutsuti cavat “Hispaania šampanjaks”. Pärast seda kui prantslased piirasid oma kuulsaima vahuveini, šampanja, nime kasutamist, pidid hispaanalsed andma enda joogile uue nime.

CAVA

Valmistamise meetod sarnaneb šampanjale

Cavat valmistatakse traditsioonilisel vahuveini meetodil. See tähendab, et teine kääritamine ehk protsess, mis toodab mulle, toimub pudelis. Sama meetodit kasutatakse ka šampanja tootmisel. Cava ja šampanja valmistamine erineb näiteks prosecco valmistamisest, kus teine kääritamine toimub roostevabas vaadis.

CAVA

Cava peegeldab nimes tema juuri

Nimi “cava” pärineb katalaani keelest, tähistades otsetõlkes koobast või keldrit. Just nendes jahedates maa-alustes keldrites laagerdumisel saabki cava oma viimase lihvi. Süsihappegaas tekib pudelisse suhkru ja pärmi käärimise tulemusena. See on protsessi üks kõige olulisemaid osasid.

CAVA

Viinamarjade kuldne kolmik

Cava on värske ja puuviljase iseloomuga. Peamiselt kasutatakse cava valmistamiseks kolme heleda viinamarjasordi kombinatsiooni: Macabeo, Xarel-lo ja Parellada. Igal marjal on oma karakter, mille omavaheline kooslus sobib ideaalselt. Lisaks valmistatakse ka Chardonnay ja Pinot Noiriga.

Arvustused

Tooteülevaateid veel ei ole.

Ole esimene, kes hindab toodet “Claror Partage Qualificat Can Prats Vintage: 2015”

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga