Populaarne

MIM Natura Brut Nature Reserva

16.90 

Piirkond: Penedès, Costers de l’anoia
Viinamarjasort: 45% Xarel-lo, 25% Macabeo, 15% Parellada, 15% Chardonnay
Aastakäik: 2018

Pärmisettel: vähemalt 24 kuud
Maitse: kuiv (Brut Nature)

Alkoholisisaldus: 12%
Serveerimine: 6-7°C
Pudeli maht: 75cl

Värvus: Õlgkollane

Aroom: värske ja tsitruseline

Maitse: Isikupärane, intensiivne, suus hea tekstuuriga, peene ja tasakaalukas. Elegantne, õrn ja pika järelmaitsega

Toit: Salatid puuviljade ja pähklitega. Sobib väga hästi pastatoitudega ning ideaalne kaaslane grillitud kala kõrvale. Samuti vürtsikad Aasia nuudlid ja erinevad riisitoidud (paella ja risotto).

Tootest:

Viinamarjad selle cava valmistamiseks korjatakse käsitsi.

Mahla saamiseks kasutatakse õrn pressimise meetodit ja veiniks kasutatakse vaid esimest poolt mahlast, mis tagab cavale suurepärase kvaliteedi.

Tootja: Vins El Cep

Laos

Vähem kui 39 toodet on jäänud!

Tasuta transport alates 75€

  • Sommeljee valitud
  • Kvaliteetsed tootjad
Turvaline ostukeskkond

CAVA

Cava ehk Hispaania mull

Cava on traditsioonilisel meetodil (el método tradicional) valmistatud vahuvein, mida võib toota vaid Hispaania kindlates piirkondades. Suurem osa cavast valmistatakse Kataloonias, kasutades selleks kindlat valmistamisviisi ja viinamarjasorte.

Kuni 1970. aastani kutsuti cavat “Hispaania šampanjaks”. Pärast seda kui prantslased piirasid oma kuulsaima vahuveini, šampanja, nime kasutamist, pidid hispaanalsed andma enda joogile uue nime.

CAVA

Valmistamise meetod sarnaneb šampanjale

Cavat valmistatakse traditsioonilisel vahuveini meetodil. See tähendab, et teine kääritamine ehk protsess, mis toodab mulle, toimub pudelis. Sama meetodit kasutatakse ka šampanja tootmisel. Cava ja šampanja valmistamine erineb näiteks prosecco valmistamisest, kus teine kääritamine toimub roostevabas vaadis.

CAVA

Cava peegeldab nimes tema juuri

Nimi “cava” pärineb katalaani keelest, tähistades otsetõlkes koobast või keldrit. Just nendes jahedates maa-alustes keldrites laagerdumisel saabki cava oma viimase lihvi. Süsihappegaas tekib pudelisse suhkru ja pärmi käärimise tulemusena. See on protsessi üks kõige olulisemaid osasid.

CAVA

Viinamarjade kuldne kolmik

Cava on värske ja puuviljase iseloomuga. Peamiselt kasutatakse cava valmistamiseks kolme heleda viinamarjasordi kombinatsiooni: Macabeo, Xarel-lo ja Parellada. Igal marjal on oma karakter, mille omavaheline kooslus sobib ideaalselt. Lisaks valmistatakse ka Chardonnay ja Pinot Noiriga.

Arvustused

Tooteülevaateid veel ei ole.

Ole esimene, kes hindab toodet “MIM Natura Brut Nature Reserva”

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga