Veinikasvatajad alates 1448. aastast
Vins El Cep sündis nelja veinikasvatajapereliidu ja nelja mõisa ühendamisest. Can Llopart de les Alzines, mõis alates 1499. aastast, mida ümbritsevad viinapuud, oli koht, kus otsustati rajada Vins El Cepi veinikoda. Perekonnad Carrerased, Esteved, Masanad ja Parerad olid juba minevikus loonud häid suhteid, mis ulatusid kaugemale heade naabrite ja sõpradena olemisest. Neil kõigil oli pikk kogemus põllumajanduses ja veinitootmises. Gil Masana, Josep Carreras, Pere Parera ja Josep Esteve kuuluvad sügavate põllumajandustraditsioonidega peredesse. Need sõbrad ja naabrid otsustasid saada äripartneriteks ja luua koos midagi imelist. Nad ühendasid oma jõud, maad ja oskused, et alustada koos riskantset, kuid põnevat ettevõtmist.
Veinivalmistajad alates 1980. aastast
1980. aastal, kindla eesmärgiga, mida nad saavutada tahavad, asutasid nad Vins El Cepi. Selle projekti tugisambaks olid ja on alati olnud need neli sõpra, kes ühendasid oma kire, teadmised ja armastuse oma maa vastu ning kes on teinud sellest ärist selle, mis see täna on. Neil kõigil olid oma viinapuud ja aja jooksul suutsid nad nii viinapuid kui ka veinikoda lihvida, et saada kvaliteetseid ja väljendusrikkaid veine.
Biodünaamilise tootmise pioneerid
Kogu oma ajaloo vältel on igal põlvkonnal olnud oma osa, tuues kaasa uuendusi ja oskusi. Aastal 2000 otsustati otsekontaktist maa ja loomadega saadud kogemuse põhjal minna ökoloogilise põllumajanduse teed. Veelgi hiljem, et pidevalt areneda kõigil tasanditel, viidi asja sammu võrra edasi ja rakendati esmakordselt biodünaamilist põllumajandust Cava.ee valmistamisel. Nad armastavad oma maad ja seetõttu hoolitsevad selle eest, kuulavad seda ja püüavad seda mõista, sest teavad, et sealt see kõik algab: mullas ja viinapuudes; taimedes ja loomades, kes kõik jagavad sama ökosüsteemi, mõistavad üksteist ja loovad loomuliku tasakaalu. Püüavad saavutada täiuslikku tasakaalu looduse austamise ja kõrge kvaliteedi vahel veinikojas. Claror cava, esimene biodünaamiline cava maailmas, on nende töö suurepärane näide. Vein alustab oma teekonda viinapuuaias. Nende uskumus on, et veinide iseloom, tunnetus ja väljendus muudavad ainult siis mõtet, kui viinapuud muutuvad iga päevaga elavamaks.
Esimene “Elaboradors Integrals” sertifikaadi saanud veinimõis
“Elaboradors Integrals” termin viitab veinivalmistajatele või veinitootjatele, kes kontrollivad ja haldavad kogu veinitootmisprotsessi alates viinamarjade kasvatamisest kuni pudelisse panemiseni. Nad vastutavad kõigi etappide eest, sealhulgas viinamarjade istutamine ja hooldamine, veinivalmistamine, laagerdamine ja villimine. See annab neile suurema kontrolli veini kvaliteedi üle ning võimaldab neil jälgida ja tagada kogu tootmisprotsessi kõrget taset.
Tutvu Mullivabrikus pakutavate Vins El Cepi veinidega siin.