Tasuta transport alates 75.00 €+

Search

Võtke meiega ühendust!

Telefon: +372 5334 0775

Sotsiaalmeedia

Blogi

Vahuveinide Maailm: Hetke Trendid ja Tuleviku Perspektiivid

Vahuveinide trendid on aja jooksul muutunud ja on seotud veinimaailma üldiste arengutega ning tarbijate maitse-eelistustega. Mõned peamised vahuveinide trendid, mis on viimastel aastatel esile tõusnud: Roosa vahuvein: Roosad vahuveinid on muutunud üha populaarsemaks. Nad pakuvad suurepärast tasakaalu puuviljade ja värskuse vahel ning sobivad ideaalselt suvisteks sündmusteks ja pidustusteks. Looduslikud ja madala lisatud suhkruga vahuveinid: Tarbijad […]

Castell d’Or: Kataloonia veinipärandi kaitsjad

Castell d’Or on veinide ja cavade tootja, mis moodustati 2005. aastal Kataloonias, Hispaanias. Tekkis 16’ne Kataloonia väikeveinitööstuse ühinemisega. Paljud väikesed veinimajad, mille ajalugu ulatub üle 100 aasta, otsustasid ühendada oma jõu ja teadmised. Läbi selle on nad saanud parandada oma toodete kvaliteeti, levitada oma tooteid suurematele turgudele ja saanud rahvusvahelist tunnustust mitmetele kaubamärkidele. Castell d’Or […]

Miks eelistada Brut Naturet?

Brut Nature on veinide kategooria, mis viitab kuivale veinile, mis ei sisalda praktiliselt üldse lisatud suhkrut. Selleks, et mõista, miks inimesed eelistavad juua Brut Nature’i veine, on oluline teada, milline on selle veinitüübi maitseprofiil ja millistel puhkudel seda tavaliselt tarbitakse: Kuiv maitse: Brut Nature veinid on väga kuivad ja neil on vähe või üldse mitte […]

Kuidas saab vein oma värvuse?

Veini värvus sõltub peamiselt sellest, millist tüüpi viinamarjadest seda valmistatakse ja kuidas veinivalmistamise protsess käib. Veini värvuse määravad peamiselt järgmised faktorid: Viinamarjade tüüp: Veinivalmistamiseks kasutatakse erinevaid viinamarjasorte, ja iga sort annab veini erineva värvuse. Näiteks punase veini valmistamiseks kasutatakse tavaliselt punaseid viinamarju nagu Cabernet Sauvignon, Merlot või Pinot Noir, mis annavad veini punase või rubiinipunase […]

Blanc de noirs

Blanc de noirs on veinitüüp, mis on valmistatud punaste viinamarjade pressimisel nii, et viinamarjade mahla ei lasta kokku puutuda viinamarjade kestadega. Selle tulemusena saadakse valge või helekollane vein, kuigi kasutatud viinamarjad on punased (noirs tähendab prantsuse keeles “must”). See erineb tavalisest valgest veinist, mis on valmistatud valgetest viinamarjadest või punasest veinist, mis on valmistatud punastest […]

Mis vahe on biodünaamilisel, orgaanilisel ja tavalisel vahuveinil?

Biodünaamiline, orgaaniline ja tavaline vahuvein on kolm erinevat tüüpi veinivalmistamise lähenemist, mis erinevad tootmisprotsessi ja veiniaedade haldamise poolest. Siin on nende kolme tüübi peamised erinevused: Tavapärane vahuvein: Orgaaniline vahuvein: Biodünaamiline vahuvein:

Vins El Cep – esimene biodünaamiline Cava

Veinikasvatajad alates 1448. aastast Vins El Cep sündis nelja veinikasvatajapereliidu ja nelja mõisa ühendamisest. Can Llopart de les Alzines, mõis alates 1499. aastast, mida ümbritsevad viinapuud, oli koht, kus otsustati rajada Vins El Cepi veinikoda. Perekonnad Carrerased, Esteved, Masanad ja Parerad olid juba minevikus loonud häid suhteid, mis ulatusid kaugemale heade naabrite ja sõpradena olemisest. […]

Kuidas valida endale sobivat cava’t?

Cava on Hispaania vahuvein, mida tuntakse ka kui Hispaania šampanjat. See on maailmakuulus jook, mida sageli serveeritakse pidulikel sündmustel ja tähistamistel. Cava valimine võib olla üsna keeruline, sest valik on lai ning erinevad Cavade liigid ja maitseprofiilid võivad segadust tekitada. Siiski, kui sa tead mõningaid olulisi tegureid ja kasutad mõnda lihtsat juhendit, saad leida endale […]

Cava – Kataloonia päritolu kihisev rõõm

Vahuveinid on juba sajandeid olnud pidulike sündmuste ja eriliste hetkede lahutamatu osa. Üks vähem tuntud, kuid siiski kvaliteetne vahuveinide valik on Cava. See Hispaania päritolu jook pakub laia valikut maitseid ja stiile ning on leidnud üha rohkem austajaid üle maailma. Selles artiklis uurime Cava ajalugu, valmistamist ja olulisemaid piirkondi, mis on kaasa aidanud selle mainele […]

Cava valmistamine

Cava on Hispaania vahuvein, mis on valmistatud traditsioonilisel meetodil (el método tradicional), kus teistkordne fermenteerimine ehk protsess, mis toodab mulle,  toimub pudelis. Sarnast meetodit kasutatakse ka šampanja tootmisel. Ligi 95% cavadest toodetakse Penedès piirkonnas, Kataloonias. Cava pealinnaks loetakse Sant Sadurní d’Anoia linna, kus valmistati esimesed vahuveinid juba 1872. aastal. Sarnaselt šampanjale on ka caval kindlad […]

Tasuta transport

Ostukorv alates 75€+

100% rahulolu garantii

Oled meile tähtis

Kvaliteetsed tootjad

Kõik tootjad on sertifitseeritud

Turvaline ostukeskkond

Pangalink / MasterCard / Visa